Ugrás a fő tartalomra
Magyarországi Képviselete
illusztráció
Európa-nap és „19 év – 19 km” EU-s futás

2023. május 7., Budapest, Szabadság tér

Koncertek

Budapest Bár
A Budapest Bár a szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává. A Budapest Bár cikázik a zenei stílusok között és kiszakít a mindennapokból. Örömzene nyitott füleknek!
Járai Márk
Járai Márkot a Halott Pénz énekeseként ismerte meg az egész ország, de mostanra a karcos hangú énekes szólóban is az egyik legkedveltebb előadóvá nőtte ki magát.
Aranyakkord
Az Aranyakkord formációt Kiss Tibor (Quimby) és Vastag Gábor (A Kutya Vacsorája) hozta létre egy 2018-as ködös januári napon teljesen öntudatlanul. Sajátságos pszichedelikus-akusztikus hangulat, Rock’n’Roll rezervátum, szellemidézés - hangzásvilágát éppúgy jellemzi az utcai poros romantika, mint az...

Gyerekprogramok

Alma együttes
A Minimax Gyermekcsatornáról közismert gyerekzenekar a közel 1 órás családi koncert során improvizatív módon kezeli a táncos-zenés együttlétet. Sikerük kulcsa a gyermeklelket megérintő őszinteségben, a „nevető”,- és „tánc-izmokat” egyaránt megmozgató képességükben rejlik.
Majorka Színház
Mit csinálna Ön, ha király lenne? Hogyan töltsünk meg egy zsákot hazugsággal? Hogy szalad szét száz nyúl a nézőtéren? Erre is választ kap, aki megnézi előadásunkat.
Apacuka Zenekar
Pálfi Kriszta énekesnő versei, varázslatos hangja és személyisége a kicsiket és a nagyokat egyaránt elbűvöli. A változatosan hangszerelt dallamokban különféle zenei irányzatok is megjelennek, a rocktól a világzenén át a reggae-ig.

„19 év – 19 km” – EU-s futás

Az Európa-nap budapesti programjairól

Ünnepeljük együtt az Európa-napot 2023. május 7-én, vasárnap a Szabadság téren!

Koncertekkel, EU-s információkkal, változatos családi és gyerekprogramokkal, kreatív foglalkozásokkal, kvízekkel és játékokkal várjuk a látogatókat. Az eseményen szolidaritásunkat is kifejezzük Ukrajnával.

Minden program ingyenes. Találkozzunk az Európa-napon a Szabadság téren!

a szervezők logói

 

Európa-napi programok országszerte

Országszerte színes Európa-napi programokkal, nyereményjátékokkal várja a családokat április 29-e és május 13-a között az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája és a Europe Direct tájékoztató hálózat.

Az ingyenes gyermek- és családi programok mellett a rendezvényeken a helyi Europe Direct irodák munkatársai tájékoztatást adnak az EU-val kapcsolatos témákról is, legyen szó oktatásról, munkavállalásról, utazásról vagy az Unió céljairól.

A programot idén is kvízek, játékok színesítik. Az Európa-totót helyesen kitöltők között egy elektromos rollert sorsolunk ki.

Időpontok és helyszínek:

 1. április 29. szombat
  Szekszárd (Béla király tér)
 2. május 1., hétfő
  Békéscsaba (Széchenyi liget), Gyöngyös (Fő tér), Kiskunfélegyháza (Városi Parkerdő)
 3. május 6., szombat
  Szolnok (Kossuth tér), Kaposvár (Deseda tó, Fekete István Látogatóközpont)
 4. május 7., vasárnap
  Budapest (Szabadság tér), Somoskő (a vár tövénél)
 5. május 11., csütörtök
  Miskolc (Városház tér), Győr (volt Megyeháza előtti tér)
 6. május 12., péntek
  Szombathely (Fő tér), Nyíregyháza (Kossuth tér)
 7. május 13., szombat
  Veszprém (Fortuna tér), Pusztaszabolcs (József Attila Általános Iskola és Szabolcs Vezér Szakiskola Sportpálya és Udvar)