Skip to main content
Az Európai Bizottság logója
Magyarországi Képviselete
REPowerEU

Európa megfizethető, biztonságos és fenntartható energiaellátásáért

Tudnivalók az ukrajnai háború menekültjei számára

Ha Ön az ukrajnai háború elől menekül, és az EU-ba utazik, fontos információkat talál ezen az oldalon arról, hogy milyen jogok illetik meg a beutazással, az átmeneti védelemmel, a nemzetközi védelemmel és az EU-n belüli utazással kapcsolatban (ukránul, oroszul és minden uniós hivatalos nyelven).

Mit jelent az ifjúság európai éve?

Adj hangot a véleményednek! 2022-ben a fiatalok kerülnek a figyelem középpontjába. Az ifjúság európai évében rá szeretnénk világítani arra, milyen fontos szerepet játszanak az európai fiatalok a jövő építésében és egy környezetkímélőbb, befogadóbb és digitalizáltabb Európai Unió létrehozásában. Nézz...

Legfrissebb hírek

Sajtócikk |

A forrásokat a kedvezményezett tagállamok arra használhatják fel, hogy azonnali segítséget – élelmiszersegélyt, közlekedési szolgáltatásokat, ideiglenes szálláshelyeket stb. – biztosítsanak a menekülteknek, illetve hogy növeljék a külső uniós határok igazgatására szolgáló kapacitásaikat.

Események

Az Európai Unió a közelemben

Keressen egy EU-központot az Ön közelében Magyarországon

Kiemelt témák

Az EU költségvetése Magyarországon

Magyarország a csatlakozás óta a nettó kedvezményezett tagállamok közé tartozik, azaz több támogatást kap az EU költségvetéséből, mint amennyit befizet.

Európa Pont

Képviseletünk információs és kulturális központja hasznos információkkal, izgalmas, ingyenes, európai témájú szakmai és kulturális programmal várja látogatóit.

Tévhitek az EU-ról

A tények ismeretében az Európai Unióval kapcsolatos legtöbb tévhit könnyen megcáfolható. Lássuk a tényeket!