Skip to main content
Magyarországi Képviselete logo
Magyarországi Képviselete

Konferencia Európa jövőjéről

Adjon hangot véleményének

Környezet- és klímavédelem

Az éghajlatváltozás, mely Magyarországot is egyre nagyobb mértékben érinti, valamint a környezet károsodása korunk legnagyobb kihívásai. Sürgős cselekvésre van szükség világszerte és Európában, hogy megakadályozzuk bolygónk visszafordíthatatlan károsodását.

Európai helyreállítási terv

Magyarország gazdasági érdekei szempontjából létfontosságú, hogy Európa talpra álljon a Covid19-világjárvány gazdasági, pénzügyi és társadalmi következményeiből. Ez az Európai helyreállítási terv célja.

A koronavírus-járvány elleni válaszintézkedések

Az Európai Bizottság összehangolja a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos uniós szintű közös válaszlépéseket. Határozott intézkedéseket hozunk az egészségügyi ellátórendszerek megerősítésére és a járvány társadalmi-gazdasági hatásainak enyhítésére EU-szerte.

Legfrissebb hírek

Sajtócikk |

A Bizottság előzetes következtetést adott ki Magyarország döntésével kapcsolatban, mellyel az ország megvétózta, hogy a Vienna Insurance Group felvásárolja az AEGON csoport magyar leányvállalatait. A Bizottság következtetése szerint a magyar döntés sérti az uniós összefonódás-ellenőrzési rendeletet.

Események

Az Európai Unió a közelemben

Keressen egy EU-központot az Ön közelében Magyarországon

Lépjen kapcsolatba velünk

Kiemelt témák

Az EU költségvetése Magyarországon

Magyarország a csatlakozás óta a nettó kedvezményezett tagállamok közé tartozik, azaz több támogatást kap az EU költségvetéséből, mint amennyit befizet.

Európa Pont

Képviseletünk információs és kulturális központja hasznos információkkal, izgalmas, ingyenes, európai témájú szakmai és kulturális programmal várja látogatóit.

Tévhitek az EU-ról

A tények ismeretében az Európai Unióval kapcsolatos legtöbb tévhit könnyen megcáfolható. Lássuk a tényeket!