Skip to main content
Az Európai Bizottság logója
Magyarországi Képviselete
Együtt menni fog!

Szabadság, béke és energiafüggetlenség

Iskolabuszok Ukrajna számára

Az EU 14 millió eurót adományoz iskolabuszokra. Az iskolabuszok segítenek az ukrán gyerekeknek biztonságosan eljutni az iskolába és haza, és megkönnyítik a gyors evakuálást, ha arra szükség lenne. Ezen felül szolidaritási kampányt szervezünk, hogy 2023 elejére még több iskolabuszt adományozhassunk...

Legfrissebb hírek

illusztráció
  • Sajtócikk

Magyarország nem ért el kellő előrehaladást a reformok terén, és teljesítenie kell a helyreállítási forrásokra vonatkozó alapvető mérföldköveket

A Bizottság fenntartja szeptember 18-i javaslatát, amely a kohéziós politika három operatív programjával kapcsolatos kötelezettségvállalások 65%-ának, vagyis 7,5 milliárd eurónak a felfüggesztésére irányul. A Bizottság úgy határozott, hogy jóváhagyja Magyarország helyreállítási tervét.

Események

Az Európai Unió a közelemben

Keressen egy EU-központot az Ön közelében Magyarországon

Kiemelt témák

Az EU költségvetése Magyarországon

Magyarország a csatlakozás óta a nettó kedvezményezett tagállamok közé tartozik, azaz több támogatást kap az EU költségvetéséből, mint amennyit befizet.

Európa Pont

Képviseletünk információs és kulturális központja hasznos információkkal, izgalmas, ingyenes, európai témájú szakmai és kulturális programmal várja látogatóit.

Tévhitek az EU-ról

A tények ismeretében az Európai Unióval kapcsolatos legtöbb tévhit könnyen megcáfolható. Lássuk a tényeket!