Skip to main content
Az Európai Bizottság logója
Magyarországi Képviselete
Együtt menni fog!

Szabadság, béke és energiafüggetlenség

Iskolabuszok Ukrajna számára

Az EU 14 millió eurót adományoz iskolabuszokra. Az iskolabuszok segítenek az ukrán gyerekeknek biztonságosan eljutni az iskolába és haza, és megkönnyítik a gyors evakuálást, ha arra szükség lenne. Ezen felül szolidaritási kampányt szervezünk, hogy 2023 elejére még több iskolabuszt adományozhassunk...

Legfrissebb hírek

az Európai Bizottság logója
  • Sajtócikk

Hahn és Gabriel biztos nyilatkozata a 2022. dec.15-i tanácsi végrehajtási határozatnak a magyar közérdekű vagyonkezelő alapítványok tekintetében történő alkalmazásáról

A határozat által érintett magyar szervezetek továbbra is jelentkezhetnek pályázati felhívásokra és részt vehetnek a közvetlen, illetve közvetett irányítás keretében megvalósuló különféle uniós programok – például az Erasmus+ vagy a Horizont Európa – értékelési és kiválasztási eljárásaiban.

Események

Az Európai Unió a közelemben

Keressen egy EU-központot az Ön közelében Magyarországon

Kiemelt témák

Az EU költségvetése Magyarországon

Magyarország a csatlakozás óta a nettó kedvezményezett tagállamok közé tartozik, azaz több támogatást kap az EU költségvetéséből, mint amennyit befizet.

Európa Pont

Képviseletünk információs és kulturális központja hasznos információkkal, izgalmas, ingyenes, európai témájú szakmai és kulturális programmal várja látogatóit.