Skip to main content
Az Európai Bizottság logója
Magyarországi Képviselete

Szűrési feltételek

Hírek (73)

RSS
Megjelenített eredmények: 1–10.
Sajtócikk |

A forrásokat a kedvezményezett tagállamok arra használhatják fel, hogy azonnali segítséget – élelmiszersegélyt, közlekedési szolgáltatásokat, ideiglenes szálláshelyeket stb. – biztosítsanak a menekülteknek, illetve hogy növeljék a külső uniós határok igazgatására szolgáló kapacitásaikat.

Sajtócikk |

Tizennyolc éve, hogy Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz. Az évfordulót május 8-án vasárnap az Európa-napi fesztivál keretében több ezren ünnepelték a Szabadság téren, ahol ingyenes családi és gyermekprogramok, koncertek és 18 kilométeres, akadálymentes futóverseny is várta a látogatókat.

Sajtócikk |

Országszerte színes Európa-napi programokkal, nyereményjátékkal várja a családokat május 1. és május 14. között az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája és a Europe Direct tájékoztató hálózat.

Sajtócikk |

Az Európai Bizottság már több mint 3,5 milliárd eurónyi előleget folyósított a tagállamoknak, hogy segítse őket az ukrajnai háború elől a területükre menekülő emberek érkezésével kapcsolatos feladatok ellátásában. Magyarország 300 millió euró összegben részesül a 3,5 milliárdos előlegnövekményből.