Skip to main content
Magyarországi Képviselete logo
Magyarországi Képviselete
Képzések és műhelytalálkozók

Új trendek a divatiparban - fenntartható és személyre szabott? – minikonferencia

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött és védettségi igazolvánnyal látogatható.

Register here

Foglalja le a helyét már most! 1 hét van még hátra, a regisztráció határideje 24 január 2022, 18:00

  • Kulturális javak
  • -
  • Budapest, Magyarország
  • Élőben követhető

Gyakorlati tudnivalók

Helyszín
Európa Pont
Budapest, Lövőház utca, 35., 1024, Magyarország
Időpont
-
Nyelvek
magyar
Online közvetítés
Livestream
Online link
Online time
-

Leírás

fenntartható divat
illusztráció

Új év, új ruhatár? Vagy új év, új divat? A divatiparban számos fontos változás ment végbe az elmúlt években. Az online vásárlás a járvány ideje alatt népszerű időtöltéssé vált, ugyanakkor az éghajlatváltozás arra késztet minket, hogy inkább tartósabb alapdarabokat szerezzünk be, újabb fast fashion kollekciók helyett. Hogyan lehet egy márka fenntartható? Milyen a tudatos vásárló? Minikonfereciánkon ehhez hasonló izgalmas kérdésekre keresünk együtt válaszokat. A divat mindig trendi, így a mai napig sokakban megfogalmazódik a gondolat, hogy szeretnének a szakmában elhelyezkedni, akár saját márkát indítani. Arról is fogunk beszélni, hogy ennek milyen kihívásai vannak, mind környezetvédelmi, mind gazdasági szempontból. Előadóink között lesz divattervező, közgazdász és divatcégnél vezető pozíciót betöltő is. A változó vásárlói igényekkel, a fenntarthatósággal, és a greenwashing jelenséggel kiemelten foglalkozunk majd.

Vendégeink: Bata-Jakab Zsófia (Magyar Divat és Design Ügynökség), Csalár Bence (divatújságíró), Dr. Kokasné Dr. Palicska Lívia (Magyar Könnyűipari Szövetség, Innovatext), Kudron Anna (Pinkponilo), Mérő Péter (MERO), Nemes Natália (Noha Stúdió), Szarvas Valentin (VALENTIN SZARVAS), Szentesi Réka (társadalomtörténész, divatkutató), Váczi Rozi (Matyodesign)

Az esemény házigazdája: Gyárfás Dorka

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött és védettségi igazolvánnyal látogatható. (https://fenntarthatodivat.eventbrite.com). Az eseményen maszk viselése kötelező.

Az esemény megtekinthető személyesen az Európa Pontban, illetve online a https://www.facebook.com/europapont/ oldalon és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete YouTube csatornáján.