Skip to main content
Magyarországi Képviselete logo
Magyarországi Képviselete
Kiállítások

Ősi múltunk lenyomatai a kortárs művészetben

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött és védettségi igazolvánnyal látogatható. Az eseményen maszk viselése kötelező.

  • Európai kulturális esemény
  • -
  • Budapest, Magyarország
  • Élőben követhető

Gyakorlati tudnivalók

Helyszín
Európa Pont
Budapest, Lövőház utca, 35., 1024, Magyarország
Időpont
-
Nyelvek
magyar
Online közvetítés
Facebook
Online link
Online time
-

Leírás

zene
illusztráció

A program első részében az emberiség és a zene viszonyáról tudhattok meg többet. Ennek részeként az Utazás a kezdetekhez című európai uniós projekt kutatója és zeneszerzője, Ljubomir Nikolić (Újvidék, Szerbia) fog olyan érdekességekről beszélni, mint az archeoakusztika tudománya, az őskori zene kutatásmódszertana, vagy az ősi hangok rekonstrukciójának és rögzítésének menete. Hogyan jutunk el egy hangszerlelettől a lejátszható hangfájlig? Milyen zene kísérte őseink szertartásait? Minden kérdésre fény derül.

A program második részében a projekt keretében készített, elektronikus és akusztikus elemeket is használó zenébe hallgathattok bele, lehetőség lesz kipróbálni őskori hangszereket külön-külön, és együtt, kamarazene formában is, majd 19:00-tól Nikolić kerekasztal beszélgetésben folytatja a téma kibontását vendégeinkkel:
- Mirela Hutinec igazgató, a Vučedoli Kultúra Múzeuma, Vukovár, Horvátország
- Vicze Magdolna régész, a Magyar Nemzeti Múzeum Százhalombattai Régészeti Expedíció projektjének vezetője
- Bayer Árpád történész, múzeumi játéktervező, Open History

Az esemény házigazdája: McMenemy Márk

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött és védettségi igazolvánnyal látogatható. Az eseményen maszk viselése kötelező.

Az esemény megtekinthető személyesen az Európa Pontban, illetve online a https://www.facebook.com/europapont/ oldalon és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete YouTube csatornáján.