Ugrás a fő tartalomra
Magyarországi Képviselete
Sajtócikk2023. május 22.Magyarországi képviselet

A mai napon átadták az utasforgalomnak a felújított budapesti M3 metróvonalat

illusztráció
Tüttő Kata főpolgármester-helyettes, Karácsony Gergely főpolgármester, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, Dr. Walter Katalin BKK-vezérigazgató, Bolla Tibor BKV-vezérigazgató - Fotó: Ancsin Gábor, Képszerkesztőség

város leghosszabb, 17,4 km-es metróvonalának, valamint a hozzá tartozó 20 állomásnak a felújítása 2017 novemberében kezdődött, és az 591 millió eurós teljes költségvetésből 453 millió eurót a kohéziós politika keretében nyújtott uniós támogatás fedezett. Ez a projekt Magyarországot, de az egész EU-t tekintve is az egyik legnagyobb uniós beruházás.

illusztráció
Fotó: Ancsin Gábor, Képszerkesztőség


Az uniós kohéziós támogatásnak köszönhetően a metróvonalat és az állomásokat teljesen felújították. Ennek eredményeként a metró ma már teljes mértékben akadálymentes, a Semmelweis Klinikák, a Corvin-negyed, a Kálvin tér, a Ferenciek tere, a Nyugati pályaudvar és az Arany János utca állomásokon hagyományos, illetve speciális ferdepályás felvonókat vehetnek igénybe az utasok. Emellett a látássérülteket új, taktilis burkolati jelzések segítik a tájékozódásban.

Az új vezérlő-, vezető-, tűzvédelmi és szellőztetőrendszereknek, valamint az állomások és azok utasok előtt nyitva álló részeinek felújítása révén a metró biztonsága is jelentősen javult.



 
További információk:

Leírás

Közzététel dátuma
2023. május 22.
Szerző
Magyarországi képviselet