Skip to main content
Az Európai Bizottság logója
Magyarországi Képviselete
Sajtócikk26 április 2023

Európai egészségügyi unió: A Bizottság gyógyszerszabályozási reformot javasol a hozzáférhetőbb, megfizethetőbb és innovatívabb gyógyszerek érdekében

illusztráció
Az Európai Bizottság ma javaslatot terjeszt elő az EU gyógyszerügyi jogszabályainak felülvizsgálatára vonatkozóan. Az elmúlt 20 év legnagyobb reformját jelentő csomag célja, hogy dinamikusabbá és rugalmasabbá tegye a jogi keretet, igazodva az uniós polgárok és vállalkozások szükségleteihez. A felülvizsgálat révén elérhetőbbé, hozzáférhetőbbé és megfizethetőbbé válnak a gyógyszerek. A reform támogatni fogja az innovációt, javítani fogja az uniós gyógyszeripar versenyképességét és növelni a vonzerejét, és egyúttal szigorúbb környezetvédelmi előírásokat vezet be.

E reform mellett a Bizottság tanácsi ajánlásra is javaslatot tesz, mellyel az a célja, hogy az úgynevezett „Egy az egészség” megközelítés alkalmazásával hatékonyabbá tegye az antimikrobiális rezisztencia elleni küzdelmet mind az egészségügy és állat-egészségügy, mind a környezetvédelem terén.

 

További információk:

Leírás

Közzététel dátuma
26 április 2023