Ugrás a fő tartalomra
Magyarországi Képviselete
Sajtócikk2022. június 24.Magyarországi képviselet

Európa építése helyi képviselőkkel

illusztráció

Az Európa építése helyi képviselőkkel projekt egy olyan, helyileg megválasztott politikusokból álló európai hálózatot hoz létre, amelynek célja, hogy az európai és a helyi kormányzati szintek között megvalósuló egyedülálló együttműködés révén tájékoztatást nyújtson az uniós kérdésekről.

A projekt lehetővé teszi a helyi politikusok számára, hogy együttműködjenek és információt terjesszenek a választóikat helyi szinten érintő, uniós vonatkozású témákról. Segít továbbá az elkötelezettség fokozásában, valamint ezekről a problémákról és az Európa jövőjéről szóló viták előmozdításában. A végső cél egy ténylegesen európai nyilvános szféra létrehozásának elősegítése.

Az Európai Bizottság felhívja a helyi képviselőket, hogy jelentkezzenek a hálózatba. A jelentkezés könnyű. Egyszerűen töltse ki a jelentkezési lapot, töltse fel a nyilatkozatot a helyi képviselő és a helyi önkormányzat jogi képviselőjének aláírásával, majd küldje el.

A hálózat tagjai részt vesznek az EU által végrehajtott általános politikai kezdeményezésekről és intézkedésekről szóló, a választókerületük tagjaival és/vagy a helyi média képviselőivel folytatott vitákban.

 

További információk és pályázati felhívás

Leírás

Közzététel dátuma
2022. június 24.
Szerző
Magyarországi képviselet