Ugrás a fő tartalomra
Magyarországi Képviselete
Sajtócikk2022. július 18.Magyarországi képviseletOlvasási idő: 2 perc

Döntések magyar vonatkozású összeolvadásokról

Source: EC - Social Media Services

Összeolvadások: A Bizottság engedélyezi, hogy a MOL felvásárolja a Lotos Paliwa vállalatot

Az Európai Bizottság az összefonódás-ellenőrzési rendelet alapján jóváhagyta, hogy a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. felvásárolja a lengyel Lotos Paliwa Sp. z o.o. vállalatot. A Lotos Paliwa töltőállomás-hálózatot működtet Lengyelországban, és a Grupa Lotos társaság kiskereskedelmi hálózatának mintegy 80%-át kezeli. A szóban forgó töltőállomás-hálózat értékesítésének előzménye az, hogy a Bizottság 2020. július 14-én az M.9014 számú ügyben engedélyezte a PKN Orlen vállalat számára a Grupa Lotos társaság felvásárlását. A Bizottság megállapította, hogy a tervezett felvásárlás nem vet fel versenyjogi aggályokat, mivel az érintett vállalatok együttes piaci helyzete csak mérsékelten erős, Lengyelországban pedig erős versenytársak vannak jelen. Az ügyletet a Bizottság a szokásos összefonódás-ellenőrzési eljárásban vizsgálta. További információk a Bizottság versenyjogi weboldaláról elérhető ügynyilvántartásban találhatók M.10652 ügyszámon.

A teljes sajtóközlemény – angolul (11. hír)

 

Összeolvadások: A Bizottság engedélyezi, hogy a PKN Orlen felvásárolja a Normbenz vállalatot és a MOL egyes magyarországi és szlovákiai eszközeit

Az Európai Bizottság az összefonódás-ellenőrzési rendelet alapján jóváhagyta, hogy a lengyel PKN Orlen S.A. vállalat felvásárolja a Normbenz Magyarország Kft.-t, illetve a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. egyes eszközeit. A Normbenz vállalat Lukoil márkanév alatt üzemeltet töltőállomás-hálózatot Magyarországon. A MOL szóban forgó eszközeit magyarországi és szlovákiai töltőállomások képezik. A MOL-hoz hasonlóan a PKN Orlen is integrált olajipari vállalat, amely Közép- és Kelet-Európában folytat tevékenységet. A Bizottság megállapította, hogy a tervezett felvásárlás nem vet fel versenyjogi aggályokat, mivel az érintett vállalatok együttes piaci helyzete csak mérsékelten erős, és mind Magyarországon, mind Szlovákiában erős versenytársak vannak jelen. Az ügyletet a Bizottság a szokásos összefonódás-ellenőrzési eljárásban vizsgálta. További információk a Bizottság versenyjogi weboldaláról elérhető ügynyilvántartásban találhatók M.10649 ügyszámon.

A teljes sajtóközlemény – angolul (12. hír)

Leírás

Közzététel dátuma
2022. július 18.
Szerző
Magyarországi képviselet