Ugrás a fő tartalomra
Magyarországi Képviselete
Sajtócikk2022. október 11.Olvasási idő: 1 perc

A DiscoverEU keretében 35 000 vasúti jegy vár a fiatalokra idén ősszel

DiscoverEU

Az Európai Bizottság ma teszi közzé a DiscoverEU program őszi pályázati felhívását, amelynek köszönhetően 35 000 fiatal kap vasúti igazolványt, és fedezheti fel Európát és annak gazdag kultúráját.

A felhívásra ma déltől október 25-én délig pályázhatnak az érdeklődők az Erasmus+ programországokból. Az utazási igazolvány elnyeréséhez a fiataloknak mindössze jelentkezniük kell az Európai Ifjúsági Portálon, és meg kell válaszolniuk 5 plusz egy kvízkérdést. A sikeresen válaszoló, 2004. január 1. és 2004. december 31. között született pályázók legfeljebb 30 napig utazhatnak Európában 2023. március 1. és 2024. február 29. között.

2022-ben az ifjúság európai éve alkalmából a szokásosnál több, összesen 70 000 utazási igazolvány találhat gazdára. A DiscoverEU, amely immár az Erasmus+ program részét képezi, nyitva áll az Izlandról, Liechtensteinből, Észak-Macedóniából, Norvégiából, Szerbiából vagy Törökországból pályázó résztvevők előtt is.

A kedvezményre jogosító kártyát elnyerők továbbra is több mint 40 000 különféle kedvezmény igénybevételére lesznek jogosultak a tömegközlekedés, valamint a kulturális, szálláshely-, étkezési, sportolási és egyéb szolgáltatások terén a programban részt vevő országokban. A Bizottság idén elindította „Az ifjúság felfedezi a kultúrát a DiscoverEU-nak köszönhetően” elnevezésű kiemelt kezdeményezést, és annak keretében kialakította a DiscoverEU kulturális útvonalát. Ez különböző úti célokat ölel fel, a fiatalok ellátogathatnak például Európa kulturális fővárosaiba, megnézhetik az UNESCO világörökségi listán szereplő helyszíneket, illetve Európai Örökség címmel rendelkező helyszíneket is felkereshetnek.

 

További információk:

Leírás

Közzététel dátuma
2022. október 11.