Ugrás a fő tartalomra
Magyarországi Képviselete
Sajtócikk2023. március 1.Olvasási idő: 1 perc

A Bizottság a vezetői engedélyekre vonatkozó követelmények aktualizálását és a közlekedési szabályok külföldi érvényesítésének javítását javasolja

illusztráció

Az Európai Bizottság ma három javaslatot terjesztett elő a közúti közlekedés biztonságosabbá tétele, a személyek Unión belüli szabad mozgásának megkönnyítése, és egyúttal a közúti közlekedés fenntarthatóbbá tételének és a területet érintő digitális átállásnak az elősegítése érdekében.

A javaslatok korszerűsítik a vezetői engedélyekre vonatkozó szabályokat, például tartalmazzák az EU egészében érvényes digitális vezetői engedély bevezetését. Az új szabályok biztosítják azt is, hogy a járművezetők, különösen, ha fiatalok vagy kezdők, megszerezzék a biztonságos és környezetbarát módon történő vezetéshez szükséges készségeket, tudást és tapasztalatot, és tisztában legyenek a kockázatokkal.

A javaslatok nyomán orvosolhatók lesznek azok a hiányosságok, amelyek jelenleg tapasztalhatók a külföldön történt, közlekedésbiztonsággal kapcsolatos jogsértések kivizsgálása során a tagállamok közötti együttműködésben, és lehetőség nyílik arra, hogy a súlyos közlekedési jogsértések elkövetőit az egész Unióra vonatkozóan eltiltsák a járművezetéstől.

További információk:

Leírás

Közzététel dátuma
2023. március 1.