Ugrás a fő tartalomra
Magyarországi Képviselete
Tudósítás2023. március 21.

A Bizottság 151 reformprojektet támogat a tagállamokban azok ellenálló képességének és versenyképességének javítása érdekében

illusztráció

Az Európai Bizottság ma bejelenti, melyik 151 projektet választotta ki támogatásra abból a célból, hogy 2023-ban segítse a tagállamokat mintegy 326 korszerű reform előkészítésében, megtervezésében és végrehajtásában.
A támogatott projektek a tagállamok által megfogalmazott reformigényekre reagálnak, ugyanakkor szorosan igazodnak az Európai Uniónak a modern és hatékony közigazgatásra, a fenntartható növekedési stratégiákra és az ellenállóképes gazdaságokra vonatkozó prioritásaihoz. Több reformprojekt a helyreállítási és rezilienciaépítési tervek és a REPowerEU terv kihívásaihoz is kapcsolódik.

A támogatást a Bizottság a Technikai Támogatási Eszköz keretében nyújtja, amely a Bizottság fő eszköze arra, hogy technikai segítséget nyújtson az uniós tagállamokban végrehajtott reformokhoz. Az eszköz részét képezi a 2021–2027-re szóló többéves pénzügyi keretnek és az európai helyreállítási tervnek.


További információk:

Leírás

Közzététel dátuma
2023. március 21.