Ugrás a fő tartalomra
Magyarországi Képviselete
Sajtócikk2023. szeptember 8.Olvasási idő: 1 perc

Az évértékelő beszédre készülve a Bizottság összefoglalja az elmúlt évben hozott legfontosabb intézkedéseit

illusztráció

Ursula von der Leyen elnök 2023. szeptember 13-i, az Unió helyzetét értékelő beszédére („State of the European Union”, SOTEU) készülve az Európai Bizottság ma közzétett egy dokumentumot, melyben összegzi az elmúlt egy évben elvégzett munkáját és elért eredményeit.

Az átfogó kiadvány ismerteti az Ukrajna elleni orosz agresszióra adott uniós válaszlépéseket, az EU orosz fosszilis tüzelőanyagoktól való függőségének csökkentésére irányuló erőfeszítéseket, valamint a Bizottság egyéb politikai prioritásaival kapcsolatos fejleményeket.

Részletezi, milyen lépéseket tett a Bizottság annak érdekében, hogy a NextGenerationEU helyreállítási eszköz és a RePowerEU terv révén felvirágoztassa és ellenállóképesebbé tegye az Uniót, hogy felgyorsítsa az európai zöld megállapodás végrehajtását, és hogy átültesse a gyakorlatba az Európa digitális évtizedével kapcsolatos terveket.

A dokumentum áttekintést nyújt arról is, hogy hogyan működött együtt az EU a partnereivel világszerte, különös tekintettel az Unió kereskedelmi ambícióira, és kiemeli az európai demokrácia pilléreinek megerősítésére és az egyenlőségközpontú Unió megvalósítására irányuló kezdeményezéseket.

Az Unió helyzetét értékelő idei beszéddel kapcsolatos legfrissebb információk itt találhatók.

Leírás

Közzététel dátuma
2023. szeptember 8.