Ugrás a fő tartalomra
Magyarországi Képviselete
Sajtócikk2023. április 13.

Állami támogatás: A Bizottság jóváhagyta a megemelkedett energiaárakkal szembesülő vállalkozások támogatására irányuló, 1 milliárd eurós magyar programot

az Európai Bizottság logója

Az Európai Bizottság jóváhagyta az Oroszország Ukrajna elleni háborújával összefüggésben megemelkedett energiaárakkal szembesülő vállalkozások támogatására irányuló, 1 milliárd euró (kb. 379 milliárd forint) összegű magyar állami támogatási programot.

A programot a Bizottság a 2023. március 9-én elfogadott ideiglenes válság- és átállási keret alapján hagyta jóvá. A szóban forgó keret célja, hogy támogassa az olyan ágazatokban hozott intézkedéseket, melyek kulcsfontosságúak a zöld átállás felgyorsítása és a fosszilis tüzelőanyagoktól való függőség csökkentése szempontjából.

A program a rendkívüli energiaár-emelkedések miatti többletköltségekhez nyújtott állami támogatásból áll, és hitelek és kezességvállalások formájában valósul meg. A támogatási program mérettől és ágazattól függetlenül minden vállalat előtt nyitva áll, kivéve a pénzügyi szektort, valamint a környezetre potenciálisan károsnak tekintett ágazatokat. Az állami támogatás célja, hogy fedezze a földgáz és a villamos energia, valamint a villamos energián alapuló fűtés és hűtés megnövekedett költségeinek egy részét.


További információk:

Leírás

Közzététel dátuma
2023. április 13.