Ugrás a fő tartalomra
Magyarországi Képviselete
Sajtócikk2023. június 27.Olvasási idő: 1 perc

Állami támogatás: A Bizottság jóváhagyta, hogy a magyar állam 77,1 millió eurós támogatást nyújtson mezőgazdasági, halászati és élelmiszer-ipari vállalkozásoknak

az Európai Bizottság logója

Az Európai Bizottság jóváhagyta azt a 77,1 millió euró (29 milliárd forint) értékű magyar állami támogatási programot, amellyel az állam a mezőgazdaság, a halászat és az élelmiszeripar terén működő vállalkozásokat támogat az Ukrajna elleni orosz háborúval összefüggésben. A programot a Bizottság által 2023. március 9-én elfogadott, az állami támogatásokra vonatkozó ideiglenes válság- és átállási keret alapján hagyták jóvá, amelynek célja a zöld átállás felgyorsítása és a tüzelőanyagoktól való függőség csökkentése szempontjából kulcsfontosságú ágazatokban hozott intézkedések támogatása.
 
A program keretében támogatott hitelek formájában nyújt segítséget az állam, kedvezményezettenként legfeljebb kb. 2,7 millió euró (1 milliárd forint) értékben. Az intézkedés célja a támogatásra jogosult, a növekvő inflációval és a jelenlegi válság miatt megemelkedő gáz- és áramárakkal érintett kedvezményezettek likviditásának elősegítése.

A bizalmas adatokkal kapcsolatos kérdések rendezése után a határozat betekinthető változatát a Bizottság az SA.107772 ügyszám alatt teszi majd közzé versenypolitikai honlapján, az állami támogatások nyilvántartásában.
 

További információk:

Leírás

Közzététel dátuma
2023. június 27.