Ugrás a fő tartalomra
Magyarországi Képviselete
Sajtócikk2022. március 30.Magyarországi képviseletOlvasási idő: 1 perc

Állami támogatás: A Bizottság jóváhagyja a magyar idegenforgalmi ágazat fenntartható fellendítését célzó, 280 millió eurós magyarországi beruházástámogatási programot

Source: EC - Social Media Services

Az Európai Bizottság jóváhagyta azt a beruházástámogatási programot, melynek révén a magyar állam 280 millió euróval kívánja támogatni az idegenforgalmi ágazat fenntartható fellendülését. A Bizottság az állami támogatási intézkedésekre vonatkozó ideiglenes keret alapján hagyta jóvá a programot, mely egy másik, a Bizottság által március elején engedélyezett állami támogatási programot egészít ki.

A most jóváhagyott program keretében a kedvezményezettek vissza nem térítendő közvetlen támogatásban részesülnek, melynek összege kedvezményezettenként legfeljebb 2,8 millió eurót tehet ki. Méretüktől függetlenül azok a vállalkozások jogosultak a támogatásra, amelyek idegenforgalommal kapcsolatos tevékenységet folytatnak, így például szálláshely-szolgáltatással, vendéglátással, szórakoztató- és szabadidős tevékenységekkel foglalkoznak. A program az eszközökbe történő magánberuházások létrejöttét hivatott támogatni, ami ösztönzőleg hat a koronavírus-világjárvány által különösen sújtott idegenforgalmi ágazatban felhalmozódott beruházási hiány megszüntetésére. Az intézkedés révén várhatóan mintegy 1000 vállalkozás jut majd támogatáshoz.

A Bizottság megvizsgálta a magyar programot, és megállapította, hogy az összhangban van az ideiglenes keretben meghatározott feltételekkel.

A teljes sajtóközlemény (angolul – 6. hír) 

Leírás

Közzététel dátuma
2022. március 30.
Szerző
Magyarországi képviselet