Ugrás a fő tartalomra
Magyarországi Képviselete

Az EU a dezinformáció ellen

LEARN

Eszközök a dezinformáció megértéséhez és kezeléséhez (angolul)

Szűrési feltételek

Az EU a dezinformáció ellen (18)

RSS
Megjelenített eredmények: 1–10.
illusztráció
  • Tájékoztató

Ukrajna az EU és a tagállamok biztonságáért is küzd

Ennek szellemében a 27 uniós tagállam – köztük Magyarország – megállapodott egy közös alap, az ún. Európai Békekeret létrehozásáról. Ebből visszatérítik az egyes tagállamok által kétoldalú megállapodás alapján Ukrajnának szállított fegyverek költségének egy részét.

illusztráció
  • Tájékoztató

A gyermekek védelme elsődleges az EU számára

A védelemre minden gyereknek szüksége van. A magyar törvény viszont egyes embereket hátrányosan különböztet meg szexuális irányultságuk és nemi identitásuk alapján. Ezért a Bizottság úgy véli, a törvény sérti az egyének alapvető jogait, közös uniós értékeinket, valamint a belső piaci szabályokat.

illusztráció
  • Tájékoztató

Ukrajna európai ország: jogosan törekszik uniós tagságra

Oroszország agresszív háborúja ellenére tiszteletre méltó eredményeket ért el a tagsági feltételek teljesítése terén. Jelentős reformokat hajtott végre, és a kért szükséges lépések közül majdnem mindegyiket teljesítette is.

illusztráció
  • Tájékoztató

Megcáfolunk 12 hamis állítást Oroszország Ukrajna elleni háborújáról

A háború kitörése óta szoros figyelemmel kísérjük és nyilvánosságra hozzuk a Kreml-párti dezinformációt. Ebben az áttekintésben ismertetünk néhány olyan domináns hamis állítást, amelyeket a Kreml-párti dezinformációs gépezet aktívan terjeszt a háborúról.

az Európai Bizottság logója
  • Tájékoztató

Tájékoztatás az Oroszországgal szemben bevezetett uniós szankciókról

Kik döntöttek a szankciók bevezetéséről? Mire szolgálnak a szankciók, és hogyan fejtik ki hatásukat? Oroszoroszág energetikai értelemben óriás, Európa pedig törpe volna? Mi okozza valójában a magas földgázárakat? A szankciók veszélyeztetnék az élelmiszer-ellátást?