Ugrás a fő tartalomra
Magyarországi Képviselete
illusztráció
Európa-nap és „20 év–20 km” EU-s futás

2024. május 12, 10:00-20:00, Budapest, Szabadság tér

Koncertek

illusztráció
A Carson Coma egy rockzenekar, e rockzenekar tagjai pedig olykor a torzított gitárok helyett az akusztikus gitárokat, a dobfelszerelés helyett pedig a tamburint választják, és kisebb csoportokba tömörülve indulnak el játszani. De ami nem változik: csak nyomják a rokkot és majd lesz valahogy!
illusztráció
A multiinstrumentalista dalszerző-énekes, Szabó Balázs 2009-ben alapította meg a Szabó Balázs Bandáját, amely az elmúlt években Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává érett. A magyar népzenéből táplálkozó, sanzonos zenéje popos, rockos, funkos elemekkel és kamarazenei ízesítéssel szólal meg.
illusztráció
Az Esti Kornél és a Pegazusok Nem Léteznek zenekarokból ismert testvérpár koncertjeit, dalait akusztikus, minimál hangszerelés jellemzi, hangulatában hozzák a két anyazenekar melankolikus vonalát. 2017 óta lépnek fel duó formációban mértékadó fesztiválokon és budapesti klubokban

Gyerekprogramok

illusztráció
Tekergő mamutok, ijedős szuperhősök, száguldó manók, vega oroszlánok... az ISZKIRI zenekar dalaiban bármi megtörténhet. A pedagógus-muzsikus apukák üdítően friss produkciójában a modern világ és a mese játékos könnyedséggel keveredik, szövegeiken pedig nem csak a gyerekek szórakoznak remekül.
illusztráció
A HAHÓ Együttes kedves, barátságos, gyakorló apukákból álló zenészcsapat. 2-8 éves lurkóknak muzsikálnak, bemutatják nekik a hangszereiket és vidám játékokkal színesítik az élőzenei műsorukat. A zenekart a Kaukazus zenekarból ismert Kardos Horváth János és két szintén zenész apuka barátja alkotja.
illusztráció
A Majorka Színház A malacon nyert királylány című mesét mutatja be, amelyben látványos-humoros, új színpadi megoldások és a megszokott színvonalú majorka-stílus szórakoztatja a nagyérdeműt. Az előadás időtartama: 40-45 perc.

„20 év – 20 km" – EU-s futás

Az Európa-nap budapesti programjairól

Ünnepeljük együtt az Európa-napot 2024. május 12-én, vasárnap a Szabadság téren!

Koncertekkel, EU-s információkkal, változatos családi és gyerekprogramokkal, kreatív foglalkozásokkal, kvízekkel és játékokkal várjuk a látogatókat.

Minden program ingyenes. Találkozzunk az Európa-napon a Szabadság téren!

 

Programok részletesen

a szervezők logói