Ugrás a fő tartalomra
Magyarországi Képviselete
Sajtócikk2022. június 24.Magyarországi képviseletOlvasási idő: 1 perc

Európa építése helyi képviselőkkel

illusztráció

Az Európa építése helyi képviselőkkel projekt egy olyan, helyileg megválasztott politikusokból álló európai hálózatot hoz létre, amelynek célja, hogy az európai és a helyi kormányzati szintek között megvalósuló egyedülálló együttműködés révén tájékoztatást nyújtson az uniós kérdésekről.

A projekt lehetővé teszi a helyi politikusok számára, hogy együttműködjenek és információt terjesszenek a választóikat helyi szinten érintő, uniós vonatkozású témákról. Segít továbbá az elkötelezettség fokozásában, valamint ezekről a problémákról és az Európa jövőjéről szóló viták előmozdításában. A végső cél egy ténylegesen európai nyilvános szféra létrehozásának elősegítése.

Az Európai Bizottság felhívja a helyi képviselőket, hogy jelentkezzenek a hálózatba. A jelentkezés könnyű. Egyszerűen töltse ki a jelentkezési lapot, töltse fel a nyilatkozatot a helyi képviselő és a helyi önkormányzat jogi képviselőjének aláírásával, majd küldje el.

A hálózat tagjai részt vesznek az EU által végrehajtott általános politikai kezdeményezésekről és intézkedésekről szóló, a választókerületük tagjaival és/vagy a helyi média képviselőivel folytatott vitákban.

 

További információk és pályázati felhívás

Leírás

Közzététel dátuma
2022. június 24.
Szerző
Magyarországi képviselet