Ugrás a fő tartalomra
Magyarországi Képviselete

Az Európai Bizottság prioritásai: 2019-2024

A Bizottság hat prioritása (2019-2024)

Európai zöld megállapodás
Új növekedési stratégiára van szükség annak érdekében, hogy az Európai Unió korszerű, karbonsemleges, erőforrás-hatékony, fenntartható és versenyképes gazdasággá váljon.
A digitális korra felkészült Európa
Az adatokra, a technológiára és az infrastruktúrára összpontosítva meg kell erősíteni az EU digitális szuverenitását, hogy Európában olyan digitális átállás menjen végbe, melynek minden polgár hasznát látja.
Emberközpontú gazdaság
Az Uniónak vonzóbb beruházási környezetet kell kialakítania, és elő kell mozdítania a minőségi munkahelyeket teremtő növekedést, különös tekintettel a fiatalokra és a kisvállalkozásokra.
Az EU szerepe a világban
Az Európai Unió támogatja a multilateralizmus és a szabályokon alapuló világrendet, és ennek érdekében arra törekszik, hogy összehangoltan lépjen fel és egységesen nyilatkozzon meg a nemzetközi színtéren.
Az európai életmód előmozdítása
Szociális és gazdasági Európai Uniót kell kiépíteni, amely a jogállamiságon alapul, és minden polgár számára garantálja az egyenlőséget, toleranciát és méltányosságot.
Az európai demokrácia megerősítése
Az európai polgároknak nagyobb szerepet kell kapniuk az uniós döntéshozatalban és a közös prioritások meghatározásában, egyúttal pedig meg kell védenünk demokratikus rendszereinket a külső beavatkozástól.

Az uniós prioritások megvalósítása Magyarországon

 

Európai helyreállítási terv

A 6 fő prioritáson felül az Európai Bizottság annak az új programnak a megvalósítását is a zászlajára tűzte, melynek célja, hogy Európa talpra álljon a társadalmi és gazdasági téren egyaránt súlyos pusztítást végző koronavírus-világjárvány után.

Tudjon meg többet Magyarország nemzeti helyreállítási tervéről 

 

Kapcsolódó linkek

A Bizottság elnökének az Unió helyzetét értékelő beszéde (2023)

A prioritások meghatározása uniós szinten 

Politikai iránymutatás (2019–2024) 

Az Ursula von der Leyen vezette Bizottság: az első két év mérlege

Az Európai Bizottság munkaprogramja