Ugrás a fő tartalomra
Magyarországi Képviselete

Akadálymentesítési nyilatkozat

Ez a nyilatkozat a következő tartománynéven közzétett tartalomra vonatkozik: „https://hungary.representation.ec.europa.eu

A nyilatkozat nem vonatkozik az említett tartomány altartományaiban közzétett egyéb tartalmakra és weboldalakra. Ez utóbbi weboldalak és tartalmak saját akadálymentesítési nyilatkozattal rendelkeznek.

Ezt a honlapot az Európai Bizottság Kommunikációs Főigazgatósága gondozza. A honlapot úgy terveztük meg, hogy minél többen, köztük a fogyatékossággal élő felhasználók is hozzáférhessenek a tartalmához.

A honlapon:

 • probléma nélkül lehet akár 200%-ig is nagyítani,
 • a tartalmak nagy része bejárható kizárólag billentyűzet használatával,
 • a tartalmak nagy része bejárható korszerű képernyőolvasó és beszédfelismerő szoftver használatával (számítógépen és mobileszközön egyaránt).

Ezt a webhelyet úgy terveztük meg, hogy megfeleljen a honlapokra és mobilalkalmazásokra vonatkozó EN 301 549 műszaki szabvány 3.2.1-es verziójának, amely szorosan követi a Web Akadálymentesítési Útmutató (WCAG) 2.1-es verziójának „AA” szintjét.

Megfelelőségi állapot

Ez a honlap részben  megfelel az EN 301 549 műszaki szabvány 3.2.1-es verziójának és a Web Akadálymentesítési Útmutató (WCAG) 2.1-es verziójában meghatározott „AA” szintnek. A témáról bővebben a „Nem akadálymentes tartalom” című részben lehet tájékozódni.

A webhelyet legutóbb 2023. december 21-én teszteltük.

A nyilatkozat elkészítése

A nyilatkozat 2023. december 22-én frissült.

A nyilatkozat a PageSpeed Insights használatával végzett automatikus tesztelésen és manuális tesztelésen alapuló önértékelés.

Visszajelzés

Örömmel fogadjuk az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete webhelyének akadálymentességével kapcsolatos visszajelzéseket. Ha akadálymentességi problémákba ütközik, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

 • Telefon: +36-1-209-9700
 • E-mail: comm-rep-bud-mediaatec [dot] europa [dot] eu (comm-rep-bud-media[at]ec[dot]europa[dot]eu)

A Bizottság illetékes szervezeti egységéhez beérkezett visszajelzéseket igyekszünk 15 munkanapon belül megválaszolni.

Kompatibilitás böngészőkkel és támogató-segítő technológiákkal

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének webhelyét úgy terveztük meg, hogy kompatibilis legyen a leggyakoribb támogató-segítő technológiákkal, azaz:

 • a Google Chrome és az Apple Safari böngésző legfrissebb változatával, illetve
 •  a JAWS, az NVDA, a VoiceOver és a TalkBack legfrissebb változatával.

Műszaki előírások

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete webhelyének akadálymentessége a következő, az Ön számítógépére telepített webböngészők és támogató technológiák vagy beépülő modulok egyedi kombinációjával együttműködő technológiák segítségével valósul meg:

 • HTML
 • WAI-ARIA
 • CSS
 • JavaScript

Nem akadálymentes tartalom

Jóllehet igyekszünk minden megtenni azért, hogy az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének webhelye akadálymentes legyen, tisztában vagyunk azzal, hogy vannak még hiányosságok, melyek felszámolásán folyamatosan dolgozunk. Az alábbiakban bemutatjuk az ismert hiányosságokat és a lehetséges megoldásokat. Kérjük, ha olyan problémával szembesül, amely nem szerepel a felsorolásban, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete webhelyének ismert hiányosságai:

 1.  Egyes címelemek használata következetlen.
 2.  Egyes képekhez nem áll rendelkezésre szöveges leírás.
 3.  Egyes dokumentumok a PDF formátumuk miatt nem akadálymentesek.
 4. Egyes videók nem feliratosak.
 5. Egyetlen videóhoz sincs audio-narráció.
 6. Egyes tartalmak kódolása nem megfelelő ahhoz, hogy felolvasóprogram használata mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
 7. A látássérültek és a webhelyen billentyűzettel navigáló felhasználók nem férnek hozzá az interaktív térképekhez.
 8. Az űrlap hibaüzenetei nem a hibás mezőnél jelennek meg, ezért nem egyértelmű, hol van a hiba.
 9. A honlapon egyes grafikonok és ábrák kizárólag színek segítségével közölnek információkat, ami zavaró lehet a színtévesztő felhasználók számára. Azokon az ábrákon, ahol a címkék nincsenek vizuálisan hozzárendelve egy-egy kiszínezett részhez, a jelmagyarázatokban lévő címkékre kattintva ki- vagy bekapcsolható a megfelelő sor, sáv vagy ábrarész. A felhasználók ebből tudhatják meg, hogy az adott címke az ábra melyik eleméhez tartozik.