Ugrás a fő tartalomra
Magyarországi Képviselete
Sajtócikk2022. október 11.Olvasási idő: 1 perc

Új európai Bauhaus: 50 millió eurós pályázati felhívás innovatív városi projektek támogatására

új európai Bauhaus logó

Ma jelenik meg az Európai Városfejlesztési Kezdeményezés 50 millió eurós pályázati felhívása, amelynek célja a városi innovációnak és a városok fenntartható városfejlesztési képességeinek a támogatása. A felhívás ülteti át a gyakorlatba az új európai Bauhaus kezdeményezés alapértékeit: az esztétikumot, a fenntarthatóságot és a befogadást.

A felhívás olyan projektek előmozdítását célozza, amelyek beindítják a városok átalakítását, képesek befektetéseket generálni, és inspirálóan hatnak más kohéziós politikai projektekre. A következő négy témával kapcsolatos projekteket várnak: építés és felújítás a körforgásos gazdaság és a karbonsemlegesség jegyében; a kulturális örökség megőrzése és átalakítása; épületek korszerűsítése és átalakítása megfizethető lakhatási megoldások biztosítása érdekében; valamint városi terek megújítása.

Az Európai Városfejlesztési Kezdeményezés az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) részét képezi, amely a kiválasztott projektek költségeinek 80%-át finanszírozza. Az egyes projektek legfeljebb 5 millió eurós támogatásban részesülhetnek. A finanszírozás egy része az innovatív megoldások olyan más európai városokba történő átültetésének támogatására szolgál majd, ahol azok még nagyobb hatást fejthetnek ki. A felhívásra 2023. január közepéig lehet jelentkezni.

 

További információk:

Leírás

Közzététel dátuma
2022. október 11.