Skip to main content
Magyarországi Képviselete logo
Magyarországi Képviselete
Nyilvános viták

Lumiѐre Filmklub: Corpus Christi

2020-ban átalakult az Európai Parlament filmes díja, a LUX közönségdíj: a közönség és az EP-képviselők közösen választják ki a nyertes filmet. 2020 decemberében a Corpus Christit a LUX közönségdíjra jelölt három legjobb film közé választották.

Register here

Foglalja le a helyét már most! 2 hét van még hátra, a regisztráció határideje 28 január 2022, 18:00

  • Emberi jogok | Társadalmi egyenlőtlenség
  • -
  • Budapest, Magyarország

Gyakorlati tudnivalók

Helyszín
Európa Pont
Budapest, Lövőház utca 35., 1024, Magyarország
Időpont
-
Nyelvek
magyar
Szervező
Európa Pont

Leírás

jelenet a filmből
Jelenet a filmből

Az elhalasztott vetítés új tervezett időpontja – ha a járványhelyzet engedi – január 28. A korábbi regisztrációs jegyek érvényesek, kérjük, ha nem alkalmas az új időpont, váltsák vissza jegyeiket. Köszönjük a megértést!

A film a karizmatikus huszonéves, Daniel történetét meséli el, aki a javítóintézet erőszakos falai között talált rá Istenre. Pap szeretne lenni, de büntetett előélete miatt ez lehetetlennek tűnik. Jó magaviselete miatt egy messzi faluba küldik, hogy fűrésztelepen dolgozzon, ám úgy alakul, hogy véletlenül papnak nézik, és ő szívesen ugrik be a helyi plébános szerepébe. Az ifjú prédikátor azonban más nyelvet kezd beszélni, és új nézőpontokat kínál a falunak, hogy megbirkózzanak a közösséget megosztó súlyos traumával. A fiatal papnak hamarosan rajongókkal és ellenségekkel kell szembesülnie.

A történet rámutat az összetartás fontosságára, és arra is, hogy minden embernek esélyt kell adni értékeinek kibontakoztatására. A nehéz háttérből érkező főhőst jóindulata és bátorsága a közösség élére állítja, akik ezután egységben, megújult hittel és reménnyel tudnak hozzáállni a közös kihívásokhoz.

Vendégünk ezúttal Bognár Péter filmforgalmazási szakértő, a LUX jelölőtestület volt tagja lesz.

Az esemény házigazdája: Gyárfás Dorka