Ugrás a fő tartalomra
Magyarországi Képviselete
Sajtócikk2021. december 15.Magyarországi képviseletOlvasási idő: 1 perc

Közlekedés: új javaslatok a hatékonyság és a fenntarthatóság javításáért

Zöld közlekedés

Az Európai Bizottság tegnap négy javaslatot terjesztett elő az uniós közlekedés korszerűsítése érdekében. A javaslatok – az európai zöld megállapodásban meghatározott célkitűzésekkel összhangban – elősegítik a tisztább, környezetkímélőbb és intelligensebb közlekedésre történő átállást, és biztosítani fogják, hogy az EU közlekedési ágazata irányt vegyen a 90%-os kibocsátáscsökkentés felé vezető úton. A javaslatok arra irányulnak, hogy:

  1. bővüljenek a közlekedési összeköttetések, és mind a személy-, mind az áruszállítás a jelenleginél nagyobb mértékben vasúton és belvízi úton valósuljon meg;
  2. felgyorsuljon az elektromos töltőállomások, valamint az alternatív üzemanyagok használatát biztosító infrastruktúra kiépítése, illetve az új digitális technológiák alkalmazása;
  3. nagyobb hangsúlyt kapjon a fenntartható városi mobilitás előmozdítása;
  4. olyan hatékony multimodális közlekedési rendszer jöjjön létre, amelyben könnyebben lehet különböző közlekedési módok között választani.

A teljes sajtóközlemény

További információk

TEN-T Revision - HUNGARY
Tájékoztató2021. december 15.
TEN-T Revision - HUNGARY

Tájékoztató: Milyen változásokat hoz Magyarország számára a transzeurópai közlekedési hálózatról (TEN-T) szóló rendelet felülvizsgálata? (angolul)

Leírás

Közzététel dátuma
2021. december 15.
Szerző
Magyarországi képviselet