Ugrás a fő tartalomra
Magyarországi Képviselete
Sajtócikk2022. április 7.Olvasási idő: 1 perc

Kiállás Ukrajna mellett: teljes gőzzel halad az ukrán népnek szánt finanszírozás és támogatás mozgósítása

illusztráció

Két nap múlva kerül sor Varsóban a „Kiállás Ukrajna mellett” elnevezésű globális donorkonferenciára, melyet Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök közösen hívott össze, és máris teljes lendülettel folynak az ukrán nép megsegítését célzó pénzügyi források és természetbeni adományok mozgósítására irányuló erőfeszítések.

Az Európai Bizottság és Kanada kormánya – a Global Citizen nemzetközi érdekérvényesítő szervezettel partnerségben – arra ösztönzi a kormányokat, a magánvállalatokat és a polgárokat, hogy vegyék ki a részüket ebből a globális szolidaritási erőfeszítésből.

Az április 9-én mozgósított források és egyéb adományok azoknak a szükségleteit hivatottak fedezni, akik az orosz invázió következtében elmenekültek Ukrajnából, vagy arra kényszerültek, hogy ún. belső menekültként lakóhelyüket hátrahagyva az ország más részein keressenek menedéket.

A felajánlásokat az Ursula von der Leyen elnök és Trudeau miniszterelnök által összehívott kerekasztal-megbeszélésen jelentik be, amelyre április 9-én, szombaton 15:00–16:00 óra között kerül sor (közép-európai idő szerint). Annak elismeréseként, hogy Lengyelország alapvető szerepet tölt be az ukrajnai invázió elől menekülők támogatásában, a Kiállás Ukrajna mellett donorkonferenciára Varsóban kerül sor. Andrzej Duda lengyel elnök von der Leyen elnök mellett személyesen, Trudeau miniszterelnök pedig online vesz részt a konferencián.

Az eseményre meghívást kaptak a menekültek és a megsegítésükben szerepet vállaló helyi nem kormányzati szervezetek képviselői is.

A teljes sajtóközlemény

További információk

Leírás

Közzététel dátuma
2022. április 7.