Ugrás a fő tartalomra
Magyarországi Képviselete
Sajtócikk2022. március 16.Olvasási idő: 1 perc

Európa jövője: a konferencia keretében újabb plenáris ülést szenteltek a polgárok javaslatainak

A konferencia logója

Ukrán polgárok és parlamenti képviselők közreműködésével a szervezők második alkalommal szenteltek egy teljes plenáris ülést a konferencia polgári vitacsoportjai által megfogalmazott ajánlásoknak.
 
A konferencia plenáris ülésének résztvevői számba vették az „EU a világban / Migráció” és „Erősebb gazdaság, társadalmi igazságosság és foglalkoztatás / Oktatás, kultúra, ifjúság és sport / Digitális átállás” európai polgári vitacsoportok által megfogalmazott 88 ajánlást, valamint a nemzeti polgári vitacsoportok kapcsolódó ajánlásait. Putyin Ukrajna elleni inváziója és az arra válaszul meghozott uniós intézkedések kiemelt figyelmet kaptak a hétvégén lezajlott viták során.
 
Március 25–26-án a konferencia plenáris ülésének résztvevői ajánlásokat fognak kidolgozni, amelyek a nemzeti és az európai polgári vitacsoportok ajánlásain, a többnyelvű digitális platformra beérkezett javaslatokon és észrevételeken, valamint a konferencia plenáris ülése és munkacsoportjai keretében folytatott eszmecseréken fognak alapulni, témák szerint csoportosítva.
 
A teljes sajtóközlemény

Leírás

Közzététel dátuma
2022. március 16.