Ugrás a fő tartalomra
Magyarországi Képviselete
Sajtócikk2022. január 11.Magyarországi képviseletOlvasási idő: 1 perc

Elhunyt David Sassoli, az Európai Parlament elnöke – Ursula von der Leyen elnök nyilatkozata

David Sassoli

„È un giorno triste per l’Europa. Oggi la nostra Unione perde un convinto europeista, un sinchero democratico, e un uomo buono."

Szomorú nap ez Európa számára. Az Európai Unió egy szenvedélyes européert, őszinte demokratát és jó embert veszített el. David Sassoli tetteit mély hite és erős meggyőződése irányította. Tudta, hogyan küzdjön azért, amiben hitt, mégis mindenki szerette a mosolyát és a kedvességét. 1989-ben Berlinben sok európai fiatallal együtt ő is szemtanúja volt annak, ahogy leomlott a fal, és azóta is mindvégig a demokrácia és az egyesült Európa oldalán állt. Több mint egy évtizedig szolgált az Európai Parlamentben, és ezalatt állhatatosan védelmezte az Európai Uniót és az uniós értékeket. Ugyanakkor hitt abban is, hogy Európa többre hivatott. Az volt a vágya, hogy Európa egységesebbé váljon, közelebb kerüljön a polgáraihoz, és hűségesebb legyen közös értékeinkhez. Ez az ő öröksége.

És így fogom őt megőrizni az emlékeimben. Az igazság és szolidaritás bajnokaként, kedves barátként. Együttérzek feleségével, Alessandrával, gyermekeivel, Giulióval és Liviával, és minden barátjával.

Un uomo que a lottato per la giustizia e la solidarietà, e un buon amico. I miei pensieri vanno alla moglie, Alessandra, ai figli Giulio e Livia, e a tutti i suo-i amichi."

A teljes nyilatkozat itt olvasható angolul. 
 

Leírás

Közzététel dátuma
2022. január 11.
Szerző
Magyarországi képviselet