Ugrás a fő tartalomra
Magyarországi Képviselete
Sajtócikk2022. június 15.Magyarországi képviseletOlvasási idő: 1 perc

Brexit: A Bizottság kötelezettségszegési eljárásokat indít az Egyesült Királyság ellen a nemzetközi jog megsértése miatt

Source: EC - Social Media Services

Az Európai Bizottság a mai napon kötelezettségszegési eljárásokat indított az Egyesült Királyság ellen, amiért az ország nem tartja be az Írországról/Észak-Írországról szóló jegyzőkönyv több fontos részét. Az Egyesült Királyság kormánya ismételt felszólítások ellenére sem hajtotta végre a jegyzőkönyvben foglaltakat, ami egyértelműen a nemzetközi jog megsértésének minősül. A ma megindított kötelezettségszegési eljárások azt a célt szolgálják, hogy az Egyesült Királyság betartsa a jegyzőkönyv rendelkezéseit azokon a kulcsfontosságú területeken, ahol nem hajtotta végre azokat megfelelően – végső soron pedig arra irányulnak, hogy védelmezzék az uniós polgárok egészségét és biztonságát.

A kötelezettségszegési eljárásokkal együtt a Bizottság a mai napon két állásfoglalást is kiadott, amelyekben kifejti, hogyan lehet megkönnyíteni a Nagy-Britannia és Észak-Írország közötti áruszállítást. A ma közzétett állásfoglalások a 2021 októberében előterjesztett lehetséges megoldásokat ismertetik részletesebben.

A teljes sajtóközlemény (csak angolul)

További információk (angolul)

Leírás

Közzététel dátuma
2022. június 15.
Szerző
Magyarországi képviselet