Ugrás a fő tartalomra
Magyarországi Képviselete
Sajtócikk2022. május 25.Olvasási idő: 1 perc

A Bizottság új szabályok bevezetését javasolja a szankciókat megsértő oligarchák és a bűnözők vagyonának befagyasztására és elkobzására vonatkozóan

Source: EC - Social Media Services

Az Európai Bizottság a mai napon javaslatot tett arra, hogy az uniós szankciók megsértése kerüljön fel az ún. uniós dimenziójú bűncselekmények listájára. A Bizottság ezenfelül új, szigorúbb szabályok bevezetését javasolja a vagyonvisszaszerzésre és vagyonelkobzásra vonatkozóan, amelyek szintén elő fogják segíteni az uniós szankciók végrehajtását. Tekintettel arra, hogy az Ukrajna elleni orosz agresszió nem enyhül, égetően fontos, hogy az uniós szankciókat minden érintett maradéktalanul végrehajtsa, és hogy a szankciók megsértése ne fizetődjön ki.

A ma előterjesztett javaslatok azt hivatottak biztosítani, hogy a jövőben ténylegesen el lehessen kobozni a szankciókat megsértő személyek és szervezetek vagyonát. A javaslatok a vagyoni eszközök befagyasztásával és lefoglalásával foglalkozó („Freeze and Seize”) munkacsoport tevékenységének keretébe illeszkednek. A munkacsoportot idén márciusban hozta létre a Bizottság.

A teljes sajtóközlemény (angolul)


További információk (angolul)

Leírás

Közzététel dátuma
2022. május 25.