Ugrás a fő tartalomra
Magyarországi Képviselete
Tájékoztató2021. július 14.Olvasási idő: 1 perc

Az Európai Bizottság célja tényleg az, hogy Magyarország engedje be az LMBTQ-aktivistákat és -szervezeteket az óvodákba és az iskolákba?

A Berlaymont épülete szivárvány színekben

A “2021. évi LXXIX. törvény a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról szóló” törvény körüli vitában elhangzott, hogy az „Európai Bizottság azt akarja, hogy Magyarország engedje be az LMBTQ-aktivistákat és -szervezeteket az óvodákba és az iskolákba”.

 

 
Az Európai Bizottság Varga Judit miniszterasszonynak június 23-án megküldött levelében világosan megfogalmazza, hogy a törvény elemzését követően mely pontokban találta azt az európai uniós joggal és alapértékekkel ellentétesnek. A fent említett állítást a levél nem tartalmazza és ilyen értelmű nyilatkozatot a Bizottság nem tett. Az Európai Bizottság a levélben kifejtett álláspontja szerint a törvény több ponton sérti viszont az uniós jogszabályokat.
 
A gyereknevelés vitathatatlanul a szülők joga és felelőssége. Az egyenlő bánásmód, az emberi méltóság tiszteletben tartása ugyanakkor minden európai uniós polgár alapjoga, ahogy az is, hogy ne érje hátrányos megkülönböztetés és megbélyegzés vallási, politikai vagy nemi hovatartozás és szexuális irányultság alapján. 

Az Európai Bizottság levele teljes terjedelmében angolul itt olvasható(link is external).

 

Leírás

Közzététel dátuma
2021. július 14.