Ugrás a fő tartalomra
Magyarországi Képviselete
Sajtócikk2023. július 6.Olvasási idő: 1 perc

2023. évi stratégiai előrejelzési jelentés: a fenntarthatóság és a jóllét áll Európa nyitott stratégiai autonómiájának középpontjában

Sefcovic alelnök a jelentést ismertető sajtótájékoztatón

Az Európai Bizottság ma előterjesztette a 2023. évi stratégiai előrejelzési jelentést, amely elemzést nyújt arról, hogy miként lehet „a fenntarthatóságot és az emberek jóllétét Európa nyitott stratégiai autonómiájának középpontjába” helyezni, és tíz konkrét intézkedést javasol e célkitűzés elérése érdekében.

Az EU mélyreható és ambiciózus átállási folyamatot bonyolít le annak érdekében, hogy az elkövetkező évtizedekben megvalósítsa a klímasemlegességet és a fenntarthatóságot. A fenntarthatósági átállás kulcsfontosságú lesz az EU nyitott stratégiai autonómiájának megerősítéséhez, a hosszú távú versenyképességének biztosításához, a szociális piacgazdasági modelljének fenntartásához és az új, klímasemleges gazdaságban betöltött globális vezető szerepének megszilárdításához. A 2023. évi jelentés áttekintést nyújt az előttünk álló kihívásokról, és tíz cselekvési területet javasol a sikeres átállás megvalósítása érdekében. Annak érdekében, hogy a politikai döntéshozók a jóllétet is figyelembe vevő gazdasági mutatókra támaszkodhassanak, a jelentésben a Bizottság javasolja a bruttó hazai termék (GDP) olyan tényezők figyelembevételével történő kiigazítását, mint az egészség és a környezet.


További információk:

Leírás

Közzététel dátuma
2023. július 6.